Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest 2017-09-22 4:30



Odpowiedz w wątku  [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 Rejestrator - mini klient wersja testowa 
Autor Wiadomość

Dołączył(a): 2015-06-03 12:41
Posty: 144
Cieszę się, że mogłem pomóc ;)

_________________
Brov123
OAS-117


2017-04-27 2:00
Zobacz profil

Dołączył(a): 2015-05-12 14:58
Posty: 51
15.07.2017 - Aktualizacja
Niedługo (w teorii) pojawi się drobna aktualizacja:
- profile (już prawie działają poprawnie)
- możliwość logowania się na konta z Naszej klasy
- poprawka pomijająca przy logowaniu zapisywanie pliku
- możliwość wyświetlania naciskanych klawiszy podczas gry
małe demo:
https://youtu.be/SF61S3Dp4Bc

wymaga .NET 4.5, IE najlepiej w wersji 11, zainstalowanego flasha pod IE


2017-07-15 4:57
Zobacz profil

Dołączył(a): 2015-05-12 14:58
Posty: 51
16.07.2017 - zapisywanie pliku przy logowaniu
Poprawka do rejestru/Internet explorera aby odpowiednio traktował informacje o logowaniu - zapobiega wyskakiwaniu okna z zapisywaniem pliku.
skrót http://daa.pl/rejestratorpoprawka
pełny link https://drive.google.com/file/d/0B6kYLLX6fiPYZWRGNWE4alhpOXc/view


2017-07-16 22:07
Zobacz profil

Dołączył(a): 2015-06-03 12:41
Posty: 144
Zazun, nie mozesz logowania sam obsluzyc? No, chyba ze to fb... A tak to co tam slychowac? Odezwij sie na pw.

_________________
Brov123
OAS-117


2017-07-19 0:40
Zobacz profil

Dołączył(a): 2015-05-12 14:58
Posty: 51
Logowanie robisz przez http metodą GET:
index.php?m=login&email=<val1>&pwd=<val2>
w odpowiedzi dostajesz treść w formacie json (wyświetlaną w statusie logowanie - IE właśnie tą treść chce zapisywać do pliku) + ciasteczko z sesją...
W tym momencie jesteś zalogowany do wszystkich serwisów OAS.
Dalej wybierasz serwer:
login_web.php?server_sid=<val>"
Sprawdzane jest ciasteczko i w odpowiedzi otrzymujesz znów treść widoczną w statusie:
{"status":0,"msg":"http:\/\/s1lopl.oasgames.com\/client\/Loading.swf?user=2000000XXXXXXXX&site=poland_0001&key=81448138f5f163ccdba4acc69819f280"}
Wyciągasz z tego href'a i logujesz się na serwer linkiem:
http://s1lopl.oasgames.com/client/Loadi ... cc69819f28
Logowanie, metoda GET: .../Loading.swf?user=<val1>&site=<val2>&key=<val3>, możesz zrobić czymkolwiek co obsługuje flasha.
W odpowiedzi dostajesz animację/interfejs gry.
I co ja tu mam "sam" obsłużyć?
Jedyne co na myśl mi przychodzi to:
1. pominięcie komponentu webbrowser i samodzielna obsługa GET'a... leniwy jestem... ale pewnie da się to ogarnąć przez httpwebrequest...
2. logowanie się przez "coś", sprawdzone działa pod linuxem, pod windowsem też zadziała :)
PoC: https://www.youtube.com/watch?v=EuWciPkHcQY
"coś" - wtajemniczeni wiedzą :)


2017-07-20 17:25
Zobacz profil

Dołączył(a): 2015-06-03 12:41
Posty: 144
No ja akurat w swoim wynalazku IE nie uzywam, tylko to co Qt oferuje i nie mam problemow ;). No i bardzo podobnie ten GET u mnie wyglada (jak nie tak samo - nie chce mi sie teraz w kod zagladac - leniwy jestem :D). Fakt faktem, moj puchnie w wadze, ale... cos za cos :D. Co masz sam? Wywalic IE ;) Jak chcesz to gdzies na forum masz linka do mojego 'cuda'. Poza tym bede mial sprawe do Ciebie. Chcialbym dodac pare 'ulepszen' tylko nie wiem (jeszcze) jak to ugryzc. A moze jak chcesz to zbudujemy cos fajnego pod to LO...?

_________________
Brov123
OAS-117


2017-07-21 1:19
Zobacz profil

Dołączył(a): 2015-05-12 14:58
Posty: 51
brov napisał(a):
No ja akurat w swoim wynalazku IE nie uzywam, tylko to co Qt oferuje i nie mam problemow ;)...Fakt faktem, moj puchnie w wadze, ale... cos za cos...

Fakt - mój działa na .NET... gdyby nie grafika to zajmował by łącznie z dwoma bibliotekami ze 150kB (i wiele więcej nie urośnie), ten dołączony flash SA oczywiście jest zbędny.
No i jak sam wspomniałeś... Qt to wynalazek :P... . NET i C# w sumie też... nie czarujmy się.

brov napisał(a):
...No i bardzo podobnie ten GET u mnie wyglada (jak nie tak samo...

z pewnością tak samo (przy logowaniu przez NK, czy fb jest znaczna różnica.. a nawet ułatwienie w pewnym sensie).

brov napisał(a):
Poza tym bede mial sprawe do Ciebie. Chcialbym dodac pare 'ulepszen' tylko nie wiem (jeszcze) jak to ugryzc. A moze jak chcesz to zbudujemy cos fajnego pod to LO...?


czemu nie.... tylko co tam jeszcze dodawać? Dopracuję profile i w sumie będzie OK.
To w czym czuje problemy to 2 rzeczy:
- obsługa pełnego ekranu bezpośrednio przez flasha (obszedłem to inaczej - klawisz F11i w sumie nie ma co tego ruszać bardziej)
- obsługa linków z gry bezpośrednio do przeglądarki (np. przycisk doładuj)... ale to chyba jest powiązane z punktem wyżej
Musiał bym biblioteki przegrzebać dogłębniej... a leniwy jestem :)

Dodatkowo jako 3 rzecz to mam problem z ogarnięciem przywracania gry z traya (wrzucasz do traya przez F9).
Ogółnie chodzi o to, że wrzucić do traya aktywne okno to nie problem.... gorzej jak masz odpalone 2 lub więcej kont/rejestratorów i wrzucasz je do traya...
No i teraz jak je podnieść z traya? przez F9? no nie bo jedno wrzucisz a drugie i trzecie się podniesie... zamęt... dedykowany klawisz na konkretny profil? Mogło by przejść ale w końcu F'ki się skończą. Pozostawiłem nieobsłużone (z klawiatury)... klikasz 2x na ikonkę w trayu i przywraca... tyle że losowo... ale to tez da się obejść (o ile nie masz włączonych profili tylko włączasz każde konto z odrębnego folderu...)... Każde exe (nie folder) nazywasz inaczej (np na końcu dodajesz nazwę konta)... i w trayu układają się alfabetycznie :) Trochę wprawy i już wiesz które jest które... A nie oszukujmy się... program w tayu - obciążenie proca o połowę mniejsze (w tym przypadku). Efektywnie (8Gb RAM, brak pliku wymiany, i7 quad) - zalogowałem jednocześnie chyba z 9 kont i tragedii nie było.... każdy po prawie 600MB pamięci zjadł aż się skończyła i biały ekran wywalało na kolejnych.


2017-07-21 17:37
Zobacz profil

Dołączył(a): 2013-11-03 21:26
Posty: 26
Mam pytanko co do tego rejestratora. Jak ostatnimi czasy były jaja z grą LO że niby hasła nie pasowały ludzie nie mogli się zalogować i takie tam. Od tamtej pory jak daje loguj wyskakują mi 2 okna, krzyzykiem je likwiduje i moge dalej postać odpalać ale czy da się to usunąć co to takiego? nie moge załącznika dodać więc
dodaje linka

http://screenshooter.net/103144457/pncwghx


2017-07-22 18:31
Zobacz profil

Dołączył(a): 2015-05-12 14:58
Posty: 51
cepinka napisał(a):
Mam pytanko co do tego rejestratora. Jak ostatnimi czasy były jaja z grą LO że niby hasła nie pasowały...

To problem OAS i na to nie ma rady... coś popsuli... nic nowego :(

cepinka napisał(a):
...Od tamtej pory jak daje loguj wyskakują mi 2 okna, krzyzykiem je likwiduje i moge dalej postać odpalać ale czy da się to usunąć co to takiego?...

To pozostałość po powyższej "awarii"... albo (nie do końca rozkminiłem) aktualizacji Internet Explorera/Windowsa.
Na to już rada jest... kilka postów wyżej

zazun napisał(a):
16.07.2017 - zapisywanie pliku przy logowaniu
Poprawka do rejestru/Internet explorera aby odpowiednio traktował informacje o logowaniu - zapobiega wyskakiwaniu okna z zapisywaniem pliku.
skrót http://daa.pl/rejestratorpoprawka
pełny link https://drive.google.com/file/d/0B6kYLLX6fiPYZWRGNWE4alhpOXc/view


:)


2017-07-22 19:14
Zobacz profil

Dołączył(a): 2017-08-07 17:29
Posty: 1
A ja mam taka prośbę jak byś dał rade reje wrzucić tez w zwykły folder zip (co nowa instalacja systemu to problem z apka rar) Była bym wdzięczna.


2017-08-07 17:37
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 51 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL